İnley onley olarak da adlandırılırlar. Özellikle büyük madde kaybı olan dişlerde, yapılacak dolgunun daha uzun ömürlü olması için tercih edilirler. Estetik açıdan en iyi sonucun alındığı dolgu tipidir.
Diğer dolgular gibi ağız içersinde yapılmazlar. Bütün olarak labaratuar şartlarında üretildiklerinden daha hassas uyumları vardır. Diğer estetik dolgu yöntemlerine nazaran daha uzun ömürlüdür. Yüzeyi son derece parlak ve cilalı olduğundan bakteri tutunmasına müsade etmez dolayısı ile hijyeniktirler.
Porselen dolgular hassas labaratuar yöntemleriyle üretildiklerinden nispeten pahalıdırlar. Dolguların üretimi sebebiyle yapıştırma işlemi için ikinci bir seans gerektirebilirler.
Çürüğün temizlenmesi ve dişin hazırlığının yapılmasının ardından diş hekimi dişin silikonla veya dijital tarayıcıyla ölçüsünü alır. Laboratuvarda alınan bu ölçülerden model elde edilir ve dijital 3d sistemlerle dolgu üretilerek bu model üzerinde adapte edilir. Yapılan bu dolgu (inlay /onlay) dişteki boşluğa tam oturur. Son olarak diş hekimi bu dolguyu dişe ışıkla sertleşen rezin bazlı yapıştırıcıyla yapıştırır.
Bir sorunuz mu var?
Doktora Danışın
Porselen Dolgu ve genel diş tedavileri hakkında sorularınızı aşağıdaki form aracılığıyla
Prosthodontist / Protez Uzmanı Dr. Melih Şengül’e iletebilirsiniz.
Dr. Melih Şengül ile
Randevunuzu Planlayın
0 (216) 355 36 57 numaralı hattımızdan bizi arayarak veya aşağıdaki butona tıklayarak randevunuzu hemen şimdi planlayabilirsiniz.
Diğer Tedaviler
/melihsengul